Menu Close

Zglobovi

Iako svi znamo da zdravlje treba da cenimo i negujemo, večito ga olako shvatamo. Smatramo da je stanje našeg uma i tela onakvo kakvo je, ne razmišljajući mnogo o tome zbog čega je tako i da li će se ono menjati. Često shvatimo važnost našeg zdravlja tek kada ga oslabimo.

Problemi sa zdravljem ne podrazumevaju samo prehladu, temperaturu ili nešto ozbiljnije, poput dijabetesa. Naša tela predstavljaju čvrst i veoma jak oklop. Ali nekada bolovi i najmanjih delova tela umeju da zadaju vrtoglave posledice. Zglobovi su jedni od tih delova. Oni su sitni, ali veoma značajni delovi našeg organizma koji nam omogućavaju besprekornu egzistenciju i kretanje. Neki su veoma pokretni, poput onih na laktovima i kolenima, dok su drugi nepokretni, kao oni u sastavu lobanje.

Zglobovi se oštećuju i troše prirodnim habanjem i dobijem fizičkim povredama. Na ubrzanje oštećenja zglobova utiče dosta fakora. Rekreativan život, nepokretljivost, gojaznost i udarci utiču na trošenje zglobova. Zajedničko svim ovim faktorima jeste to da oni utiču na trošenje i oštećenje samo ako su u prekomernoj dozi. Ključ očuvanja vašeg zdravlja, nevezano samo za zglobove, leži u umerenosti.

Međutim, ako je ipak došlo do povrede zglobova i stvaraju vam se oštri, česti ili povremeni bolovi, Orthomol Arthroplus a30 je idealno rešenje. Ovaj dijetetski preparat je namenjen za dijetetski tretman osteoartritičnih promena u zglobovima. Komponente hrskavice, glukozamin sulfat, hondoitin sulfat, kolagen hidrolizat, hijaluronska kiselina i acetilcistein, povoljno utiču na metabolizam hrskavice i time doprinose održavanju zdravih zglobova. Vitamin C, vitamin E i fitonutrijenti, kao što su karotenoidi i bioflavonoidi, kao prirodni antioksidansi štite zglobove od „oksidativnog stresa“. Elementi u tragu cink, selen, bakar i mangan, kao važne komponente antioksidacionih enzima, doprinose zaštiti struktura zglobova. Omega-3 masne kiseline (eikosapentenska kiselina, dokosaheksenska kiselina) imaju protivupalni uticaj na zglobove. Kalcijum i vitamini D skeletnih struktura, B6 i K1 potpomažu metabolizam kosti kao i razvoj i održavanje. Ovaj sjajni dijetetski preparat sadrži sve neophodne sastojke koji su od ključnog značaja za obnavljanje i ojačanje hrskavica.

Zglobna hrskavica je glatko, belo tkivo koje pokriva krajeve kostiju gde se one spajaju i formiraju zglobove. Ona se jako lako troši, ali veoma teško obnavlja, gotovo nemoguće. Poštujte i cenite vaš zdrav organizam i potrudite se da ostane takav što je duže moguće.