Menu Close

Turizam i izdavanje stanova

Kada je pandemija bila na pomolu neke od država još uvek nisu shvatale ozbiljnost situacije. Koronavirus izazvao je mnoga nedaća, ali, kao i uvek, svakome je svoja nevolja najveća. Neki su se borili za to da ne izgube radno mesto, neki da im firme ne odu u stečaj, dok su firme nekih drugih delatnosti čak i profitirale u ovoj situaciji. Pandemija je samo pokazala kako vanredno stanje ume da utiče na koga i koliko su države i narodi mentalno i finansijski sposobni da se izbore sa istim.

Bez sumnje, najveći gubitak koji je prouzrokovao virus KOVID-19 jesu smrtni slučajevi. Naspram ovakve nesreće, svaka druga se čini manjom i nebitnom. Dobra vest je da su mnoge države uspele da reaguju na pravi način i da stopu smrtnosti svedu na minimum. Međutim, ni ostali prateći problemi pandemije nisu mogli tek tako da se reše. Mnogim ljudima je najteže pala upravo ta zabrana kretanja određenim časovima. Odavno smo naviknuti da nam je sve dostupno skoro pa 24/7. Odlazak u bioskop na poslednje emitovanje tog dana, kupovina namirnica u 9 uveče, šetnja psa u 11 uveče i ostajanje na svirci do zatvaranja kafića bile su neke od svakodnevnih dešavanja, pogotovo onim ljudima koji žive u većim gradovima, poput Beograda. Teško je odvići se od nečega što funkcioniše na isti način godinama, a pogotovo kada nam se taj sistem dopada.

Naravno, boravak u domu ne bi trebalo nikome teško da pada. U svemu treba tražiti dobru stranu, pa tako i u policijskom času. Međutim, ako stan delite sa više ukućana on vam odjednom postaje sve tešnji. Ako ste ikada razmišljali o tome da se odselite od roditelja, odvojite od cimera ili počnete zajednički život sa svojim partnerom, ova vanredna situacija vas je sigurno i podstakla da potražite stan za sebe. Izdavanjem stanova u Beogradu bave se mnogi i more stanova vam se nudi. Međutim, samo pregršt stanova možete naći a da su na pravoj lokaciji i prave kvadrature. Potom kada se sračunaju stanarina i troškovi, susedi i okolina, vaš izbor se znatno sužava. Beostan je jedna od retkih firmi koja vam nudi stanove širom Beograda po izvanrednim uslovima. Bilo da je reč o jednosobnom, dvosobnom ili trosobnom stanu, nameštenom ili nenameštenom, o bilo kom delu grada da je reč, Beostan će imati stan baš po vašim merilima.

Izolacija nije tako loša kada imate čitav stan za sebe i svoje voljene. Nakon posla, treninga ili škole, večito se nađe još nekoliko obaveza koje se moraju obaviti i to obično mimo kuće. Nekada je i lepo doći kući posle već dovoljno napornog dana znajući da ostatak vremena provodite u svom skromnom domu. Iz svega treba izvući najbolje. Razmislite kada ste poslednji put u svom stanu imali vremena i mira da pročitate knjigu, pogledate film bez galame ili da pričate preko telefona do kasno u noć, a da pritom nikoga ne probudite?

Ako ste do sada maštali o tome da se barem malo osamostalite ili da svojoj porodici pružite potreban konfor iznajmljivanjem novogo stana, vreme je da to i sprovedete u delo.