Menu Close

Šta treba znati o iznajmljivanju automobila?

Kada odemo u inostranstvo mnogo nas oslanja se na uslugu javnog gradskog prevoza u želji da što bolje doživimo grad i sve ono što bi eventualno propustili ukoliko bismo se odlučili na neku drugu uslugu prevoza. Ali ne možemo zanemariti činjenicu da javni gradski prevoz ima svoje mane a to su gotovo nezaobilazne gužve ali i zavisnost od reda vožnje koja ponekad ume da nam poremeti planove hteli mi to ili ne. Čekanje na stanici i promena i po nekoliko gradskih linija nekad nam neomogućava da posetimo sve ono što bi želeli za taj dan i samim tim se ne možemo oslonti na vid prevoza kao takav. S druge strane imamo rent a car koji nam nudi svu onu komfornost i slobodu kakvu bi želeli kada odemo negde u inostranstvo. Sve veća popularnost ovog vida usluge ne čudi s obzirom na sve prednosti koje nudi. 

Ukoliko smo otputovali na odmor i nalazimo se na nekom ostrvu, rent a car je skoro pa obavezan. Nažalost do nekih lokacija ne možemo stići javnim gradskim prevozom zbog toga je rent a car i više nego odlično rešenje. Tu slobodu da stanemo gde želimo i da se zadržimo koliko želimo je i više nego neophodna a koju možemo imati uz rent a car. Ako imamo grupna putovanja onda je i za ovo rent a car dobar jer vam u tom slučaju štedi novac. Umesto korišćenja taksi usluga imate mogućnost iznajmljivanja većeg autmobila koji će omogućiti komfor za sve. Ovo je pogotovo dobra stvar ukoliko krenete na put sa decom. Svi znamo koliko toga je potrebno spakovati kada krećemo na put sa mališanima. Ovde opcija javnog gradskog prevoza ili taksija nikako nije isplativa i teško je održiva. Sve se veći broj rent a car agencija otvara ko nas na tržištu pa je samim tim i veća konkurencija. Pored ogromnih pogodnosti koje ove agencije nudi imamo i bogat vozni park na raspolaganju pa smo sigurni da će svako naći ono što mu odgovara. Mogu se pronaći razni modeli automobila od onih manjih namenjenih gradskoj vožnji do onih većh koji bi koristiliu slučaju dužeg putovanja. 

Beogradu ne manjka rent a car Beograd agencija, ali ni u drugim gradovima u Srbiji. Tako recimo ukoliko se zateknete u Novom Sadu slobodno se možete osloniti na  uslugu iznajmljivanja vozila. Uslovi iznajmljivanja su gotovo svuda isti. Od dokumentacije biće vam potreban pasoš ili lična karta i vozačka dozvola. Prilikom rezervacije automobila potpisuje se i ugovor kojim potvrđujemo da smo saglasnim sa odredbama ugovora kao i cenom iznajmljivanja automobila datumom vraćanja automobila ali i depozitom. 

Depozit ne mora biti nužan i ova stavka se razlikuje od agencije do agencije. Neke agencije ne traže a neke traže. Još jednu stvar je bitno napomennuti a to je da sa sve većim razvojem aerodroma Konstantin Veliki u Nišu, rent a car usluga je dosta kvalitetnija zato danas imamo uslugu rent a car Niš tako rasprostranjenu.