Menu Close

Najbolje iz Skadarlije

Najpoznatija boemska četvrt u našem glavnom gradu i ujedno jedan od simbola grada Beograda upravo je Skadarlija. Ovo mesto morate posetiti ukoliko ste turistički u Beogradu. Skadarska ulica koja inače nije duža od 500 metara a duž kojom se proteže Skadarlija je najstarija ulica u Beogradu kojom morate prošetati. Skadarlija je vremenom okupljala najistaknutije umetnike našeg društva a danas predstavlja pravu atrakciju kako među mlađom tako i među starijom populacijom. Ovo mesto ugostilo je neke od najpoznatijih imena širom sveta. Svako ko želi dobar i zagarantovan provod ovo je mesto na koje mora da ode. U oviru ovog mesta možete naići na neke od najstarijih kafana sa ovih prostora. 

Ono po čemu je ovo mesto poznato jeste kaldrma koja se proteže duž cele Skadarlije a svakako i starogradska muzika koja se može čuti  iz najpoznatijih kafana ovog mesta. Nema lepšeg osećaja nego kad sednete u jednu od kafana, naručite jedno od tradicionalnih srpskih specijaliteta i uz čašicu dobrog pića uživate u zvukovima tamburice koje često ovde možete čuti. Tu je i najljubaznije osoblje koje će se potruditi da vam boravak u nekoj od kafana protekne još prijatnije. Restorani u Skadarliji su zaista nešto posebno. Svaka od kafana u Skadarliji ima svoju priču pa ćemo vam tako i mi ispričati sada o svakoj po malo.

Kafana Tri šešira

Ova kafana ime je dobila po šeširnici, jednoj zanatskoj radionici koja je postojala na ovom mestu. Ovo je ujedno najstarija kafana i postoji od 1864. godine. Još te godine kada je kafana otvorena iznad ulaza su postavljena tri šešira. Ovo mesto okupilo je tokom vremena neke od najistaknutijih umetnika, trgovaca, političara, književnika i mnogih drugih. I dan danas ako ovo mesto posetite zasigurno ćete uživati u prelepom ambijentu uz odlične srpske specijalitete i piće i uz već poznate zvuke tamburaša. 

Kafana Dva Jelena

Odmah do ove kafane nalazi se i kafana Dva Jelena. Osnovana davne 1832. godine jedna je od najlepših restorana ovog mesta. Nalazi se blizu kafane Tri šešira i sa razlogom nosi titulu jedne od najlepših restorana boemskog života. Na mestu ove kafane nekada se nalazila Avramova pekara. Davnih godina gazda Joakim kupuje pekaru koju preuređuje u kafanu. Nije tajna da je kafana Dva Jelena pored kafane Tri šešira najomiljenija u ovoj boemskoj četvrti i kao takva najpopularnija. Baš kao i Tri šešira ova kafana ugostila je mnoge poznate ličnosti. Ovo mesto idealno je kako za manje tako i za veće proslave. 

Šešir moj

Kafana Šešir moj takođe je jedna od poznatijih kafana ovde. Ona je novijeg datuma i među popularnijim. 

Ako ste u Beogradu turistički i ne znate gde biste najradijie iznajmili stan uvek možete potražiti na internetu neke od agencija za iznajmljivanje stanova. Agencija Beostan je jedna od njih. Savet je da potražite stan koji će biti smešten u centru grada odakle ćete moći lako da stižete svuda. Stan možete iznajmiti i online, sve što vam treba jeste internet pritup i svega par klikova.