Menu Close

Rent a car Niš

S obzirom na trenutnu situaciju sa koronavirusom sve veći broj ljudi svoje odmore koristi tako što obilazi i upoznaje Srbiju. Srbija je zemlja sa prelepim pejzažima, predelima i mestima za koja ste mislili da se mogu videti samo na fotografijama. Izuzetnom lepotom i bogatstvom krajolika, se može pohvaliti jug Srbije, a posebno grad Niš i njegova okolina.  Ukoliko se odlučite da posetite nekadašnji glavni grad Srbije ili njegovu okolinu, navešćemo Vam nekoliko mesta koja biste mogli da obiđete i načine na koje biste to mogli da uradite.

Niška tvrđava

Niška tvrđava se nalazi na reci Nišavi u samom centru grada i najočuvanija je turska vojna građevina. Beograd ima Kalemegdan, a Niš svoju tvrđavu. Njene kapije i zidine su očuvane ali i sledeći objekti unutar same tvrđave: Lapidarijum-zbirka nadgrobih spomenika, Hamam, Antička ulica, Arsenal, Bali begova džamija, Barutane, Spomenik knezu Milanu Obrenoviću, Zgrada zatvora i Zgrada istorijskog arhiva.

Tokom leta se na Niškoj tvrđavi organizuje popularan letnji muzički festival Nisville. Tom prilikom ovaj grad poseti veliki broj što domaćih, što stranih turista koji dolaze da uživaju u kvalitetnoj muzici ali i u lepotama ovog grada i njegove okoline.

Ćele kula

Ćele kula ili kula od lobanja je jedinstven spomenik na ovim prostorima. Nastala je nakon bitke na Čegru kada je Huršid paša naredio da se na istočnoj strani Niša, u znak opomene, sazida kula od kamena i da se u njene zidove zazidaju lobanje vojnika kao opomena Srbima. Ova kula je simbol stradanja Srba i mesto na kojem ćete prilikom posete osetiti veliki nalet emocija.

Suva planina

Ukoliko želite da pobegnete negde u prirodu, a nalazite se u blizini Niša. Suva planina je pravi izbor za Vas. Suva planina je najprostraniji planinski masiv u jugoistočnboj Srbiji koji počinje od Niša. Ova planina može biti idealno mesto na kome ćete provesti praznike ili odmor. Skijanje, šetnja predivnim proplancima, i osvajanje vrhova sa kojh se pruža čaroban pogled, su neke aktivnosti koje možete sprovesti na njenim obroncima. Suvu planinu karakterišu netaknuta priroda i mir, koji su svima nama koji živimo brzim tempom života s vremena na vreme potrebni. Od Niša do Suve planine možete doći sopstvenim vozilom, autobusom ali možete i iznajmiti vozilo. Rent a car Niš nudi odlična vozila po vrlo povoljnim cenama i nizom pogodnosti za iznajmljivanje.

Podzemni svet Cerjanske pećine

U blizini Niša se nalazi i Cerjanska pećina, najduža pećina na Balkanu. Nju karakteriše veliki broj kanala, hodnika, dvorana ali i bogatstvo pećinskih ukrasa. Interesantno je da kraj pećine još uvek nije otkriven, a dužina istraženog dela je oko 6 km. Pećinu je moguće posetiti isključivo u pratnji vodiča i u manjim grupama. 

Kamperi – odlično rešenje za putovanje sa porodicom

Pored navedenih znamenitosti u okolini Niša možete posetiti i Nišku banju, Đavolju varoš, Sićevačku klisuru… Sve zavisi koliko imate vremena na raspolaganju ali i šta je cilj vašeg odmora. Ukoliko želite da obiđete što više toga i svoje vreme ispunite raznim aktivnostima možete da iznajmite kampere. Kamperi ili prikolice su idealan spoj smeštaja i prevoza. Kada iznajmite kamper ne treba da brinete o tome ima li dostupnih soba u hotelima i apartmanima, uz kampere imate smeštaj u svakom trenutku.