Menu Close

Nega predela oko očiju

 

Svima dobro poznata izreka kaže da se žene nikada ne pitaju za godine ili kilograme. Međutim, sigurno ste ipak mnogo puta dobile neka od ta dva pitanja sa pretpostavkom da pitalac već zna odgovor. Njihovo nagađanje vas je možda nekad uzrujalo, a nekada prijatno iznenadilo.

Na stranu kako drugima izgledate i šta oni misle, sve dok ste vi zadovoljne sobom nemate o čemu da brinete. Ipak, ako ste i same primetile da vam se broj godina izražava na licu ili telu, a time niste zadovoljne, trebalo bi da se pozabavite time. Na taj način ne samo da ćete dobiti željeni izgled i samopouzdanje, već ćete doprineti vašem zdravlju.

Tokom čitavog letnjeg perioda propraćenog tropskim temperaturama glavna tema je kako da koži obezbedimo neophodnu zaštitu i negu. Nudi nam se bezbroj različitih krema, losina, pilinga, maski i tableta. Neki od ovih proizvoda su namenjeni za zaštitu od sunca, neki za hidrataciju, a neki pospešuju dobijanje bronzanog tena. Međutim, kada prođe sezona sunčanja i svakodnevnog prikupljanja vitamina D, shvatamo da je koži i dalje potrebna određena pažnja i briga. Bila letnja ili zimska sezona, vaša svakodnevna nega kože nema potrebe da se izostavlja.

Kao što je već opšte poznato, koža je najveći organ tela. Postoje različiti tipovi kože, ali čak ni koža na jednom čoveku nije identična na svim mestima. Koža lica je tanja i nežnija u odnosu na kožu tela, dok je koža u predelu oko očiju znatno osetljivija u odnosu na ostatak lica. S ozirom da govorimo o drugačijoj jačini, debljini i otpornosti, svaki tip kože zahteva drugačiji tretman.

Hteli mi da prihvatimo to ili ne, koža sve pamti. Vrlo je moguće da će se na koži neka oštećenja i nepravilnosti izraziti godinama nakon što su izazvana. To je još jedan razlog da se sa pravilnom negom kože počne u ranim dvadesetim. Ovde ne govorimo samo o pripadnicama lepšteg pola. Iako se godine slabije ispoljavaju na koži muškaraca oni bi takođe trebalo da vode brigu o svom zdravlju i izgledu.

S obzirom da je koža oko očiju najtanja, ona najranije i pokazuje znakove starenja. Osim konstantnog treptanja, izražavanje naših emocija takođe utiču na kožu u zoni oko oka. Štaviše, genetika, ultraljubičasto (UV) zračenje, spoljni faktori i životni stil takođe ubrzavaju starenje kože oko očiju.

Vichy Slow Âge se preporučuje svim ženama koje su izložene štetnim uticajima iz okoline i koje žele da isprave postojeće znakove starenja kože i da uspore njihovu pojavu. Namenjeno je osetljivoj koži. Sadrži Vichy mineralizovanu termalnu vodu. Ova krema područje oko očiju u trenutku hidrira i osvežava.

Ako je reć o mladim damama koje se susreću sa prvim znacima starenja kože, pravo rešenje je Eucerin HYALURON – FILLER antirid. Zahvaljujući svom sastavu, ova krema ima trostruko dejstvo; hijaluronska kiselina velike molekulske mase ispoljava dejstvo u nivou finih bora – u gornjim slojevima kože, hijaluronska kiselina male molekulske mase ispoljava dejstvo na mestu nastanka dubokih bora – u dubljim slojevima kože, dok saponin podstiče stvaranje hijaluronske kiseline na mestu nastanka dubokih bora – u dubljim slojevima kože.

Ne postoji preparat koji će vaše probleme rešiti preko noći ili odmah nakon nanošenja ispoljiti vidljiv napredak. Da biste svojoj koži povratili sjaj i zdrav izgled, ili očuvali iste, neophodno je da u njeno održavanje uložite vreme, trud i malo vere.