Menu Close

Kategorije vesti koje su ispisale naslovne strane u oktobru mesecu

Različite vrste vesti i sadržaji ispunjavaju naslovne strane, kako dnevne i nedeljne štampe, tako i rubrike televizijskog i programa na radio stanicama, ali i internet portala. Medijske kuće objavljuju vesti uz koje će javnost ne samo biti informisana, već i u toku sa svim dešavanjima svakog minuta. 

U kategoriji vesti, crna hronika obuhvata najčešće teške teme i životne priče, okolnosti i izenadna dešavanja usled kojih čitavoj javnosti ostaje dugo knedla u grlu. Pored ove kategorije, u oktobru se dosta pisalo i komentarisalo na temu sportskih dešavanja, kao i kulturnih manifestacija, što je sve značajno za javnost.

Crna hronika i oktobrske teške vesti

Tokom oktobra meseca, dešavaju se najrazličitiji događaji koji pripadaju kategoriji crna hronika i nanose dosta osećaja nelagodnosti javnosti. Aktuelno se piše o privođenju predsednice Višeg suda u Nišu zbog postojanja osnovane sumnje da je zloupotrebila službeni položaj i pustila zatvorenika na uslovnu slobodu zbog odmora, prenose Novosti u kategoriji crna hronika. 

Dve saobraćajne nesreće kod Bubanj potoka donele su povrede za troje učesnika, što je izazvalo zastoj u saobraćaju. U akciji policije na parkingu Novog Beograda uhapsila je 3 osobe zbog sumnje na delo neovlašćenja proizvodnja i promet opojnih droga, što je vest iz crne hronike. Takođe, kao vesti u oblasti crna hronika prenose se napadi na sina predsednika, hapšenje u Negotinu zbog oružja, krađa u kladionici u Jagodini, i mnogo drugih naslova, koje su ispisale strane oktobarskih vesti.

Vesti iz kategorije sporta u jesenjim danima

Oktobarska jutra ispunjavaju i raznovrsne vesti iz sveta sporta – fudbala, košarke, tenisa i mnogih drugih. Konkretno, najviše se komentarisalo i pisalo o utakmici između Srbije i Crne Gore, koja je održana na Marakani, 17. oktobra. Piše se o uspehu naše reprezentacije i rezultatu 3:0, o prodatih 30.000 karata, reakcijama igrača oba tima na tok igre i ishod, kao i izjavama selektora Piksija. 

Sve ove vesti detaljno prenose Novosti, a mnoge su objavljene i na Sportal stranicama. U sferi košarke, komentariše se učešće Nikole Jokića za tim reprezentacije na Olimpijadi sledeće godine, dok je u tenisu aktuelni poraz Tejlora Frica u Tokiju, a pobedio ga je Šintaro Močizuki, 215. teniser sveta.

Svet kulture na dlanu kroz aktuelne vesti

Mnoge kulturne vesti takođe su obeležile oktobarske dane, a veći deo meseca obuhvata manifestacije i događaje od javnog značaja. Naime, u Zaječaru održavaju se „Dani Zorana Radmilovića“, koje obeležava veliki broj događaja, predstava i kulturnih dešavanja od 17. do 24. oktobra. 

„Autobiografija“ Branislava Nušića izvodi se na sceni „Kult“ 20. oktobra, dok je objavljena i najava serije „Ožiljak“ kao delo srpske i španske koprodukcije u kinematografiji. Takođe, 19. oktobra se otvara predstava „Javne tajne“ u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu, a u bioskope za mesec dana stiže Diznijeva originalna animacija „Želja“. 

Teško je izbrojati sve vesti koje se prepričavaju tokom oktobra meseca, bilo da je u pitanju crna hronika, sport, kultura ili druge kategorije sadržaja. Najteže teme deo su crne hronike koje se prate često sa tugom, nevericom i setom, ali su deo informisanja građana u bilo koje doba dana.