Menu Close

Igre bez granica – dečije igraonice ispunjavaju sve želje

Specijalno uređena prostorija sa akcentom na ispunjavanje potreba i želja mališana svih uzrastnih kategorija, oplemenjena u veliki broj igračaka, savremenih sprava za rekreaciju i muzičkim sadržajima, jesu današnja, inovativne dečije igraonice. Ona može biti uređena u stilu okeana, svemira, mora, prirode, junaka iz omiljenih crtaća ili ukrašena uz veliki broj drugih ideja, ali definitivno ostavlja bez daha svako dete. 

Dečije igraonice danas su više od prostorije u kojoj se deca igraju, jer mogu imati i opremljeno dvorište, igralište i poligon, ambijent za učenje, radionice, prostor za čitanje i još mnogo toga drugog. U svakom smislu te reči, podstiču ono što je najvažnije kod deteta – razvoj, razmišljanje, zaključivanje i socijalizaciju. 

Svet igre, ali i edukacije u igraonici

Dečica rado odlaze u dečije igraonice da bi se pre svega igrala, ali danas i naučila nešto novo – bilo da su uzrasta za vrtić, ili nižih razreda škole. Brojne, kvalitetne i zabavne igračke ispunjavaju prostor, dok su uvek dostupne i muzičke, interaktivne i edukativne varijante. Za svakoga ponešto ima, tako da devojčice mogu uživati u kuhinji, za stolom za šminkanje, dok će se dečaci rado zabaviti autićima, alatom i kockama. 

Svakako, postoji i zabava za zajednička druženja, u kojima se ističe timski duh, saradnja i komunikacija, kao što je čitanje priča, radionice sa kvizovima i mnogo drugih zanimljivih sadržaja u ambijentu dečije igraonice. Takođe, postoje i tematski dani, kada se na tačno određene datume ili dane u nedelji, realizuju unapred definisane aktivnosti za decu.

Opremljena dvorišta i sportske sprave za decu

Igre bez granica u prostoru dečije igraonice često se organizuju baš pod ovim nazivom, kao deo sportskih aktivnosti. Veliki broj organizatora poseduje i dvorište sa spravama, a kada to nije slučaj, u enterijeru je neizostavna trambolina, tobogan, penjalice, lavirint, bazen sa lopticama i drugi rekreativni sadržaji. 

Pored toga, za maksimalnu zabavu, organizuju se specijalne igre kao što su sportska takmičenja, „muzičke stolice“, karaoke, crtanje po licu, razonoda sa animatorom prerušenim u omiljene junake. Sve to, posebno se planira kada su u pitanju dečiji rođendani koji se proslavljaju u igraonici.

Svaki trenutak je radost bez granica

Mališani vole da borave u ambijentu dečije igraonice iz velikog broja razloga, a igračke, radionice i zabava su samo jedan deo. Konkretno, oni vole druženje sa drugom decom, posebno kada nisu u prilici da idu u vrtić, ili u svakodnevnici imaju kontakt sa drugarima svakodnevno. 

Zbog toga, dečije igraonice danas akcentuju druženje i zabavu, kao socijalnu dimenziju razvoja dece kroz deljenje stvari, razgovor, kompromis i aktivnu komunikaciju. Pred mališanima je izazov da pronađu zajednički jezik sa drugom decom i pokažu razumevanje za potrebe drugih. Kroz kreativne sadržaje i radionice imaju mogućnost da pokažu karakter, sarađuju sa drugima i prate instrukcije animatora i osoblja.

Dečije igraonice danas obezbeđuju mnogo više od igre i razonode, jer daju kvalitetno provedeno slobodno vreme, zahvaljujući čemu i roditelji dobijaju trenutke za predah ili završetak poslova. Ne samo da su deca na sigurnom, već i svaki trenutak provode uz igru, ali i učenje, druženje sa drugim mališanima i edukuju u svakom pogledu.