Menu Close

Turizam u Beogradu

Ukoliko planirate turistički u Beograd onda je ovo definitivno tekst za vas. Popularnost Beograda u turističkom smislu rasla je iz godinu u godinu. Ono što privlači turiste kada je naš grad u pitanju jeste impozantna arhitektura, bogata istorija i zadivljujuće prirodne lepote. Ono što ovaj grad čini tako posebnim su ljudi, njihova druželjubivost, ljubaznost, gostoprimljivost. Mnogi kažu da možda najveći utisak na grad ostave ljudi koji u njemu žive. 

Šta posetiti u Beogradu?

Rešili ste da posetite Beograd ali niste još našli smeštaj. Ne brinite, sada smeštaj možete rešiti i online putem. Dovoljno je da na svom omiljenom pretraživaču ukucate neke od ključnih reči poput izdavanje stanova Beograd ili slično i dobićete pregršt izbora. Ako iznajmljujete stan najbolje bi bilo da to bude u centru grada odakle ćete lako i brzo stizati sve da posetite što želite. Svakako da možete iznajmiti stan i na drugom mestu, primera radi na periferiji ali onda samo uzmite u obzir da će vam trebati više vremena da stignete do nekih lokacija. Kako bi do određenih mesta stigli potrebno je promeniti i po nekoliko gradskih linija. Javni gradski prevoz u gradu ume da bude otežavajuća okolnost jer su gužve velike. Tako gubite dragoceno veme koje bi inače mogli da iskoristite i utrošite na posetu mnogih mesta koje ste planirali. Taksi prevoz ume da bude poprilično skup. Iznajmljivanje automobila je u tom slučaju najbolja opcija, jer ne gubite vreme, polazite kada želite, zdržavate se koliko želite.

Nova Godina u Beogradu

Mnogo turista svoju novogodišnju noć žele da provede upravo u Beogradu. Naša prestonica je poznata po nezaboravnom noćnom provodu i ukoliko niste iskusili čari noćnog provoda u Beogradu onda to definitivno morate probati. Stanovi za izdavanje Beograd su vam u ovom slučaju najbolja opcija. Svake godine u Beogradu organizovan je muzički program na Trgu republike. Dolaskom na Trg republike možete osetiti tu pravu zimsku prazničnu atmosferu i uživati u novogodišnjoj rasveti i dekoraciji. Svakako novogodišnju noć možete provesti i u nekom od pabova, restorana, kafića ukoliko to više preferirate. Jedno od najpoznatijih mesta u Beogradu koje nikako ne trebate propustiti da posetite jeste Skadarlija. Ovo je najpoznatija boemska četvrt u našem gradu i mesto koje je okupljalo najpoznatija imena društva tokom vremena. Neke od najstarijih kafana nalaze se upravo ovde i to su Tri šešira, Dva jelena, Šešir moj… Skadarlija je u samom centru grada pa ako iznajmite stan u centru možete vrlo lako stići do ovog mesta i pešice. Ako odlučite da posetite Skadarliju definitivno ćete uživati u raznim srpskim specijalitetima ali i  dobroj i veseloj atmosferi. 

Beograd, glavni grad Srbije leži na ušću reke Save u Dunav, ako posetite naš grad ne propustite da uživate u prelepom okruženju koje naš grad poseduje. Ne propustite da sednete u jedan od kafića ili restorana koje se nalaze duž šetališta pored samih reka i uživati u nekom od omiljenih napitaka ili pripremljenih ukusnih specijaliteta.