Menu Close

Par korisnih saveta ukoliko renovirate kuhinju

Imte malu kuhinju koju je potrebno renovirati i ovo vam se čini kao nemoguća misija? Ne brinite. Za neke ovo predstavlja pravi izazov ali ono što je istina jeste da ovaj posao uopšte ne mora da bude težak i iako vam se učini da nemate puno mogućnosti to ne mora uvek biti tako. Pravilnim rasporedom elemenata uštedećete na prostoru i samim tim sebi omogućiti preuređenje kuhinje baš kako ste zamislili. Ostanite sa nama i u nastavku teksta pročitajte par korisnih saveta pomoću kojih će se vaša mala kuhinja pretvoriti u vašu kuhinju iz snova. 

Minimalizam

Držite se jednostavnosti i neka vam to bude uvek na umu prilikom renoviranja kuhinje. Savet je da koristite svetle boje i da one generalno preovlađuju prostorom. Trudite se da pored svetlih zidova u kuhinji preovlađuju svetliji tonovi i pločica, elemenata, radne ploče… Ukoliko se budete držali jednostavnosti praktičnost neće izostati. Pametnim rasporedom kućnih aparata i radne površine dobićete maksimalnu iskorišćenost koja vam je upravo neophodna kada su u pitanju male kuhinje. Mali kućni aparati su i više nego dobrodošli, oni vam u potpunosti mogu zameniti određene proizvode bele tehnike. U maloj kuhinji obično ne bude mesta za više od dve ringle i u tom slučaju posedovanjem pice pekača, mirkotalasne, krčka će vam i više nego značiti i nadomestiti nedostatak preostale dve ringle ili nekog većeg šporeta. Kada smo kod praktičnosti jedna od značajnijih stvari u poslednje vreme jeste staklo za kuhinju. Ovo idealno rešenje ne samo da će vam biti praktično nego će i doprineti izgledu kuhinje u estetskom smislu. Ovo vam je odlična stvar i ukoliko ne planirate renoviranje kuhinje ali ipak želite malo da je nečim osvežite ovo je prava stvar. Ukoliko se odlučite za stakla za kuhinju ne morate se brinuti i razmontirati kuhinju jer se ova stakla stavljaju na već montiranu, nameštenu kuhinju. 

Staklo u kuhinji doprineće lepšem izgledu cele prostorije i učiniće je većom nego što zapravo jeste. Postoji jako veliki izbor stakala od jednobojnih preko određenih sa odštampanom slikom ili šarom do prozirnih. Izbor stakala zavisi samo od vas ali ukoliko vam je kuhinja mala gledajte da se staklo generalno uklapa sa ostatkom kuhinje. Ova stakla lako se održavaju pa tako sve što vam je potrebno kada je čišćenje ovih stakala u pitanju jeste krpa i sredstvo za pranje stakla. Za razliku od keramičkih pločica i dosadnih fugni ovde imate samo jedan potez krpom. 

Kod malih kuhinja najveći problem predstavljaju male radne površine ali zato i ovaj problem može biti rešen. Napravite pult koji će vam u isto vreme biti zamena za trpezarijski sto ali biti i radna površina koja će vam služiti za pripremanje najukusnijih obroka. Više mesta za odlaganje stvari dobićete tako što ćete viseće kuhinjske elemente postaviti tako da idu do plafona i tu dobiti još mnogo mesta za sve one stvari koje ne koristitie često. Dobra rasveta može takođe doprineti da vaš prostor izgleda mnogo veće nego što zapšravo jeste. Probajte sa led trakama ispod gornjeg visećeg elementa i videćete kako samo tim dobijate jedan lepši izgled ove prostorije.