Menu Close

Atrakcije Beograda

Beograd je prestonica Srbije i grad koji ima dugu istoriju i bogatu kulturu i tradiciju. Turističke atrakcije u Beogradu su raznolike i zanimljive, a uključuju istorijske spomenike, muzeje,pozorišta, parkove, restorane, klubove i još mnogo toga.

Jedna od najpoznatijih turističkih atrakcija Beograda je Kalemegdan, utvrđenje koje datira još iz rimskog doba. Kalemegdan se nalazi nadomak ušća Save i Dunava, i nudi predivan pogled na grad. Unutar utvrđenja, posetioci mogu videti brojne spomenike i zgrade, uključujući i Beogradski zoološki vrt koji se nalazi u srcu Beograda vec 85 godina. 

Još jedna od atrakcija koja privlači turiste u Beograd je Skadarlija. Četvrt poznata po svojim kafanama i boemskoj atmosferi. Ova četvrt nudi širok izbor restorana sa tradicionalnom srpskom kuhinjom, kao i galerije, butike i suvenirnice. Pored dobre hrane ovde mozete uzivati u muzici i iskusiti pravu atmosferu  i delic tradicije Srbije.

Mnoge manifestacije sve veci broj turista okupljaju u prestonici, medju njima jedna od najpoznatijih je sajam turizma. Beogradski sajam turizma je godišnja manifestacija koja privlači brojne posetioce iz celog sveta. Na ovom sajmu se predstavljaju  brojne turističke agencije, hoteli, restorani, kao i različite turističke destinacije kako iz  Srbije i okolnih zemalja tako i iz dalekih destinacija. Posetioci mogu dobiti informacije o različitim turističkim ponudama i aktivnostima, kao i kupiti karte za razne događaje. Ove godine odrzace se 44.sajam turizma i trajace od 23.-26 ferbruara. 

Ukoliko planirate da posetite prestonicu Srbije, preporučujemo vam da razmislite o smeštaju u apartmanima u Beogradu ili kao drugu rezoluciju, stanovi na dan Beograd. Ovo je posebno pogodno za one koji žele da imaju svoj prostor i privatnosti tokom svog boravka, a takođe i da uštede novac u poređenju sa skupim hotelskim sobama. Apartmani u Beogradu, kao i stanovi na dan, obuhvataju širok izbor koji moze zadovoljti razlicite želje turista, a cena varira u zavisnosti od lokacije i vrste smeštaja. Neki apartmani su smešteni u centru grada, dok su drugi smešteni u mirnijim delovima Beograda. Ove vrste smeštaja nude dobar kvalitet i cenu, i predstavljaju sjajan izbor za turiste koji žele da se osećaju kao kod kuće tokom svog boravka u Beogradu.

 Ukratko, Beograd je grad koji nudi širok izbor turističkih atrakcija i aktivnosti, a sajam turizma je sjajan događaj za sve koji žele da saznaju više o turističkoj ponudi Beograda i okoline.