Menu Close

Velelepni aerodromi sveta

Aerodromi su često prva stvar koju putnici vide kada stignu u novu destinaciju, a mnogi od njih su prava remek-dela modernog inženjeringa i arhitekture. Osim što su ključni trgovinski i transportni čvorovi, mnogi od ovih aerodroma nude i dodatne usluge kako bi putovanje bilo što prijatnije. Jedna od tih usluga je i rentanje automobila na aerodromu, koja putnicima omogućava slobodu istraživanja nove destinacije u vlastitom ritmu. U dalljem tekstu, istražićemo nekoliko najvećih i najvelelepnijih aerodroma na svetu.

ATL aerodrom

Aerodrom ATL u Atlanti, Sjedinjenim Američkim Državama, ima titulu najprometnijeg aerodroma na svetu po broju putnika koji godišnje prolaze kroz njega. Nalazi se na više od 4.700 hektara i ima nekoliko terminala. 

 Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport (ATL) dobio je svoje ime u čast dva značajna pojedinca koji su doprineli razvoju i rastu ovog aerodroma. William B. Hartsfield bio je dugogodišnji gradonačelnik Atlante. Služio je kao gradonačelnik u tri mandata  i bio je poznat po svojim naporima da razvija infrastrukturu grada, uključujući i aerodrom. Maynard H. Jackson Jr. bio je takođe gradonačelnik Atlante i on je takođe doprineo razvoju i proširenju aerodroma tokom svojih mandata. 

Kombinacija imena ova dva lidera, Hartsfield i Jackson, odražava njihov ključni doprinos razvoju i rastu aerodroma koji je postao jedan od najprometnijih i najvažnijih aerodroma na svetu.Ovaj aerodrom nudi širok izbor trgovina, restorana, umetničkih izložbi i zabavnih aktivnosti. Putnici mogu da uživaju u raznovrsnim uslugama i sadržajima a rent a car aerodrom je nešto što je nezaobilazno na ovom kao i svim aerodromima širom sveta.

DXB

 DXB je glavni aerodrom u Dubaiju i jedan od najvećih na svetu. Ima preko 200 poštanskih vrata za putničke avione i četiri terminala. Ovaj aerodrom je poznat po luksuznim trgovinama, restoranima sa internacionalnom kuhinjom i impresivnim prostorima poput Dubai Duty Free-a. Putnici mogu pronaći mnogo atrakcija i često koriste mogućnost rentiranja luksuznih automobila da bi bliže istražili Dubai.

SIN aerodrom

  Changi Airport je jedan od najvećih aerodroma u Aziji. Ima četiri terminala i nudi preko 400 prodavnica i restorana. Ovaj aerodrom je poznat po impresivnim atrakcijama poput Butterfly Garden-a, Sunflower Garden-a i Kinetic Rain-a. Takođe ima besplatne bioskope, igraonice za decu i luksuzne lounge-ove za putnike. Smatra  se jednim od najlepših aerodroma na svetu. Sa svojim prelepim vrtovima, vodenim fontanama i besprekornim trgovinama, ovaj aerodrom je destinacija sam po sebi.

LHR

Heathrow je jedan od najvećih i najprometnijih aerodroma u Evropi. Nudi brojne opcije za rentanje automobila, što je idealno za istraživanje Velike Britanije i Londona. Ovaj aerodrom takođe ima odlične veze sa gradom putem javnog prevoza i taksi usluga.

Ako I vi putujete avionom i image priliku da uživatel i posedite neke od ovih velelepnih aerodroma verujemo da ćete uživati  i steći nova iskustva. A kada se vratite na naš aerodrom “Nikola Tesla” , puni utisaka i željni mira i odmora na njemu vas takodje čekaju mnoge pogodnosi koje vam mogu olakšati i ubrzati povratak kući. Rent a car Beograd svojim mnogobrojnim vozilama i uslugama prevoza može vas brzo i bezbedno prevesti a na vama je samo da uživate dok sumirate vaše utiske sa putovanja.