Menu Close

Med i lepota: Prirodna kozmetika za lice sa kojom ćete biti zadovoljni!

Med je jedan od glavnih sastojaka prirodnih kozmetičkih preparata i poznat je po svojim blagodetima pa se koristi se od davnina. Još je u Egiptu i Rimu mešan u kupke, kreme i ulja što je omogućilo da koža iskoristi njegova dobra svojstva i na prirodan način poboljša njen kvalitet.

Med je odličan za anti-age postupke, ali i za problematičnu kožu. Bezbedan je i za mlado lice pa uz druge prirodne sastojke čini osnov losiona, krema, balsama i svih ostalih prirodnih preparata koji su napravljeni za potpuno bezbednu primenu. 

Sadrži vitamine B1, B2, B3, B5, B6, C, E i K, kao i minerale poput kalcijuma, bakra, gvožđa, magnezijuma, mangana, fosfora, kalijuma, natrijuma i cinka, ima antioksidativno i antibakterijsko dejstvo. 

Zato ako niste alergični – probajte prirodnu kozmetiku sa medom za negovanje kože na pravi način.

Beauty tretman započinje sa dubinskim čišćenjem kože lica i vrata

Prirodna kozmetika služi i za dubinsko čišćenje kože lica što je važan preduslov za zdravu i negovanu kožu, a i u ovom koraku postoje preparati na bazi meda koji će pružiti kvalitetno čišćenje.

Prvi korak je uklanjanje nečistoća koje su ostale od šminke i prljavštine iz vazduha pa se mlekom za čišćenje skida površinska prljavština. Za takve postupke se koriste nežna mleka koja tuferom skidaju većinu loših elemenata, a koža je spremna za dubinsko čišćenje.

Pošto je reč o prirodnoj kozmetici, ona nema alkohola pa ne iritira kožu već je neguje tokom čišćenja i sprema za drugi korak – čišćenje kvalitetnom penom koja dubinski deluje i ostavlja kožu spremnom za negovanje kremama.

Prirodna kozmetika sa medom koja neguje osetljivu kožu

Med i produkti meda su idealni za negu osetljive i kože sklone problemima.

Prava nega započinje od usana, a balsam za usne su idealne za hidrataciju i negu ispucalih, ali i zdravih usana. Ovakva labela se prave od pčelinjeg voska, biljnih ulja i različitih vrsta butera. Sve su to prirodni sastojci koje prijaju nežnoj koži usana i sačuvaće ih od iritacija koje su česte.

Sličan sastav ima i masna krema namenjena za suvu i osetljivu kožu lica, a osim pčelinjeg voska i biljnih ulja, tu su i pšenične klice, ulje koštica grožđa i brojni vitamini, a najviše vitamin E.

Cilj je da koža zadrži vlažnost, mekoću, a da upije sve dobre sastojke tako i da se dubinski nahrani dok se ujedno neguje površinski sloj.

Redovnom primenom krema i balsama primetiće promene vrlo brzo. Sastojci iz meda deluju antibakterijski pa se površinski sloj brže revitalizuje, akne, mitiseri i proširene pore će biti manje, a koža elastičnija i mekša.

Ispucala koža usana , ali i na drugim delovima tela će brzo zarasti, a ako se nastavi sa korišćenjem, biće i zaštićena od novih povreda i spoljašnjih uticaja. Prirodna kozmetika ima 100% prirodne sastojke i doneće odličnu negu uz pomoć prirodnih sastojaka koji koži prijaju.

Sprečite i ublažite znakove starenja na licu i dekolteu

Već posle 30-te u koži opada nivo hijalurona pa ona počinje da pokazuje prve znakove starenja i zahtevaće adekvatnu anti-age negu ako želite da usporite njeno starenje i zadržite mladolikost.

Efikasna kozmetika ne mora da bude prepuna sintetičkih sastojaka koji ostavljaju i loše sastojke na koži, već je moguće ublažiti bore i koži vratiti elastičnost i uz pomoć 100% prirodne kozmetike na bazi meda.

Antirid prirodna krema se koristi za prve bore i nežnu kožu oko očiju, a hijaluron serum, tonik i kreme sa hijaluronom i kolagenom, sve prirodnog sastava, se koriste na ostatku lica. Redovnom primenom će se primetiti ujednačen ten, manje nepravilnosti, elastičnost i jedrina kože se povećavaju, sitne bore nestaju, a one duboke su znatno blaže.

Pošto su sastojci napravljeni od biljaka i meda prirodna kozmetika za lice je bezbedna i za mlađu i za zrelu kožu, a rezultati će biti brzo vidljivi i dugoročno pozitivni.

Kako izabrati odgovarajuće proizvode? Posetite online trgovine prirodne kozmetike na bazi meda i pročitajte namenu različitih preparata. Važno je da higijenu, tj. čišćenje kombinujete sa odgovarajućim kremama za hidrataciju i dubinsku negu. 

Agresivni sastojci donose više štete nego koristi, pa u svakom koraku treba birati prirodan sastav koji ima blago, ali efikasno dejstvo.

Redovnom primenom će rezultati biti brzo vidljivi, a vi ste ujedno sigurniji da na koži ne ostaju tragovi alkohola, sapuna, veštačkih boja, veštačkih mirisa…To je moguće jer se koristi samo priroda, izabrana i kombinovana tako da pruži najbolje rezultate na koži koja se tretira.

Odaberite svoju kombinaciju i za lice i za telo i obezbedite najbolje za sebe, za lepši i negovani izgled našeg najvećeg organa – kože.