Menu Close

Koje su to prednosti rent a car-a u Srbiji?

Kako je iznajmljivanje automobila postalo sve popularnije tako je i sam broj rent a car agencija sve veći. Baš kao što i svi stranci koji dođu u Beograd i vi tako sigurno kada odete u inostranstvo imate poduži spisak mesta koji želite da posetite. Za ovu svrhu najbolja opcija je rent a car. Kada ste stranac u nekom gradu želite što više toga da vidite pa vam i javni gradski prevoz nije isključena opcija. Međutim sa javnim gradskim prevozom može biti izvesnih problema u smislu da ćete naići na gužve koje će vam oduzeti dragoceno vreme koje možete upravo iskoristiti za posetu neke lokacije koje ste želeli. Osim toga vezani ste za vreme i satnicu samog gradskog prevoza pa se ne možete osloniti sami na sebe i organizovati svoje vreme kako bi želeli. Mnogi kada odu u inostranstvo koriste i uslugu taksija ali uzmite u obzir da taksi usluge umeju da budu poprilično skupe pa vam ni ovo nije najidealnija opcija ako se negde turistički.

Rent a car je u tom smislu možda najisplativije rešenje. Sa ovom uslugom postajete gospodari sopstvenog vremena u smislu da krećete kada želite, zadržavate se koliko želite, stajete gde želite a na sve to štedite sebi vreme i novac. Sam početak rent a car industrije vezuje se za davni početak 20. veka kao i početak proizvodnje marke automobila Ford. Džo Sanders se smatra osnivačem ove industrije. Naime on je svoj privatni automobil marke Ford T dao na korišćenje jednom od trgovačkih putnika za novac. Upravo taj momenat se smatra početkom poslovanja industrije rent a car-a. Prednosti rent a car-a su velike. Većina sgencija poseduje bogat vozni park pa se ne morate briniti o dostupnosti automobila. Ukoliko pak želite specifičnije vozilo rezervišite automobil na vreme i nemojte da čekate poslednji trenutak. Ukoliko niste sigurni u svoju vožnju ili iz nekog razloga ne želite da vozite možete uzeti i profesionalnog vozača. Ova opcija sve je popularnija među ljudima iz poslovnog sveta. Većina rent a car agencija poseduje automobile sa najsavremenijom opremom pa će vam i sama vožnje po gradu biti komfornija i jednostavnija.

 Rent a car aerodrom jeste jedna od značajnijih prednosti ove usluge. Ova opcija nudi mogućnost da vas već po sletanju na aerodrom sačeka iznajmljeni automobil. Osim ove opcije postoji mogućnost da isto vozilo vratite ne u agenciju nego na neku drugu lokaciju koju vi odaberete. Svakako da ova se ova opcija dodatno naplaćuje.

Bilo da ste se odlučili na uslugu rent a car aerodrom Sručin, Beograd, Niš agencije manje više sve posluju slično. Naravno da treba uporediti ipak cene usluga jer postoji izvesnih razlika ali sve manje više traže isto od dokumentacije i kod svake potpisujete ugovor. Depozit nije slučaj kod svake agencije tako da i to valja istražiti.

Pred svako preuzimanje vozila obavezno pregledajte auto kako spolja tako i unutra i ukoliko uočite neku neregularnost obavezno javite to predstavncima agencije.a