Menu Close

Kako postići luksuzan izgled kupatila?

Pregršt inspiracije se nalazi na internetu, već same društvene mreže u momentu kada upišete kupatilo ukazaće vam na najrazličitije stilove uređenja, raznorazne načine opremanja, dekoracije… Od svega toga jednostavno „pamet stane“. U potrazi za opcijama koje pokazuju različite enterijera kupatila, odvojili smo neke koje na savršen način otkrivaju šta je potrebno da bi kupatilo dobilo luksuzan, moderan i vrlo elegantan i šik izgled.

Kabina ili kada za kupatilo?

Večita borba, da li je tuš kabina ta koja služi samo malim kupatilima, dok je kada za kupatilo luksuznog izgleda?! Zavisno od toga kako izgleda i šta sve nudi biće i deotakvog prostora, što znači da i jedno i drugo mogu pružiti moderan, luksuzan izgled.

Kada za kupatilo ima, ipak, više mogućnosti da ga pretvori u jedan neverovatan prostor u kući, stanu… Dovoljno je na sredini velikog kupatila postaviti jednu samostojeću kadu, pored dodati drveni stočić sa čašom vina i knjigom za čitanje, pa će uz koju mirišljavu sveći i so za kupanje uživanje biti kao na dvorcu.

Kada se bira kada za kupatilo bitno je da se odrede mogućnosti kupatila, pa prema tome i koja vrsta kade se postavlja. Najbolja solucija jesu velika kupatila koja omogućavaju ugradnju, postavljanje samostojeće kade, hidromasažne kade. Svakako, tu su i velike ili zidane tuš kabine, koje se takođe mogu koristiti u službu modernog, sofisticiranog izgleda enterijera, ali ako baš mora da se bira, kada za kupatilo jeste najluksuzniji izbor.

Tapete u kupatilu?

Nije trend koji je uzeo maha i koji se može videti svuda, ali se zato najčešće može videti u kupatila luksuznih restorana, toaletima hotela… Zašto onda ne „pokupiti“ koju foru od njih?!

Tapete mogu jako lepo da se uklope u sama kupatila, ali uvek postoji problem koji izaziva vlaga, para od kupanja, tuširanja, kupki. Danas su dostupne tapete koje su otporne na vlagu, koje se lako čiste i održavaju, a u svakom slučaju, ne postavljaju se svuda. Najbolje je kada su deo zida gde se nalazi ogledalo, neka polica sa kozmetikom i šminkom, na zidu gde je umivaonik. Birajući dezen i boje koje odgovaraju ostatku enterijera, tapete će nedovsmisleno pružiti luksuz i to onaj dvorsii vašem kupatilu.

Ogledala u okvirima

Za kupatilo modernog izgleda, za kupatilo najsavršenijeg enterijera, važe dva pravila: samostojeća kada i veliko ogledalo. Time se skoro sve rešava. Ogledala su tu da ulepšaju prostor, daju mu širinu i vizuelnu uvećanost, a ujedno da posluže svojoj svrsi. Da bi u potpunosti izgledalo luksuzno onda je dobro da njegove dimenzije budu veće, pa čak i preko celog zida, a kao šlag na torti mogu se dodati okviri, tako da se u potpunosti uklopi u ostatak enterijera.

Koje materijale birati?

Ovo je pitanje koje se rešava na samom početku, pre nego se odabere kada za kupatilo, umivaonik, nameštaj, baterije i slično. Kada želite luksuz, onda u luksuz valja i uložiti, jer luksuz najpre označava kvalitet i dugotrajnost. Savet je zato da se u najvećoj meri odlučujete za mermer, granit, visokokvalitetnu keramiku i sanitarijer, a tu je svakako i drvo kada je potrebno govoriti i birati kupatilski nameštaj. Drvo sa završnom obradom koja je otporna na vlagu i habanje.